Βιωματική Εκπαίδευση

Ας πούμε λοιπόν ότι οι γονείς της Θεοδώρας που πάει B Junior αποφασίζουν να κάνουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Ας υποθέσουμε επίσης ότι οι γονείς της Θεοδώρας δεν ξέρουν αγγλικά. Η οικογένεια της Θεοδώρας θα μπορέσει να αγοράσει γάλα ή φρούτα ή νερό;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ.

Γιατί η ΈΚΦΡΑΣΗ προσφέρει στη Θεοδώρα βιωματική εκπαίδευση. Με αυτό εννοούμε ότι οι μαθητές μας δεν μαθαίνουν απλά κείμενα, λεξιλόγιο, γραμματικούς κανόνες. Αφού γίνει η απομνημόνευση λεξιλογίου και κατανόηση των γραμματικών φαινομένων, προχωρούμε στην αναπαραγωγή της γλώσσας μέσα από το παιχνίδι. Κι έτσι οι μαθητές μας μέσα από παιχνίδια ρόλων βιώνουν συναισθήματα, τα κατανοουν τα επεξεργαζονται και με κριτική σκέψη, φαντασία και δημιουργικότητα αναπαράγουν την ξένη γλώσσα ακόμα κι από πολύ μικρή ηλικία. Φροντίζουμε δε, να διακοσμούμε το περιβάλλον έτσι ώστε οι μαθητές να λαμβάνουν πιο πολλά ερεθίσματα και να παίρνουν ακόμα πιο σοβαρα το ρόλο τους.

Κι έτσι η Θεοδώρα κι η οικογένεια της δεν θα μείνουν νηστικοί σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Είναι σίγουρο πως η Θεοδώρα θα ψωνίσει ακριβώς όπως ψώνισε και στην ΈΚΦΡΑΣΗ.

Αναρτήθηκε από κέντρο ξένων γλωσσών ΕΚΦΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: